0

Hoe lang duurt een galblaasverwijdering

Maar de huis temperatuur blijft hoog. Schommelend tussen.5.2. Vanaf vorige week vrijdag heb ik elke keer last van pijn in zij en rug als ik iets gegeten heb. Ze hebben ct scans gemaakt en meerdere echo's maar hier is niks op te zien. Gisteren weer bij de chirurg geweest en die denkt aan stenen in de galwegen. Morgen kan ik al terecht voor een mrcp en hopelijk vinden ze dan wel wat. Zo niet dan of nog een ercp of ik ga voor een second opinium. Jij succes en beterschap Groetjes Ingrid mwjhw Geplaatst: 22:27 in reactie op chantal: mijn vrouw ligt op dit moment in het ziekenhuis in het buitenland en haar beeld lijkt identiek aan wat jij beschrijft. In het kort: 1 april: galblaasverwijdering laparoscopisch; week daarna opnieuw opgenomen met pijnklachten; 8 april: arts denkt dat de oorzaak galstenen in het galkanaal zijn en doet een ercp om de galstenen te verwijderen. Dat lukt niet, hij geeft aan te zien dat er galstenen zijn maar er niet bij te kunnen vanwege zwellingen. Hij snijdt wel, maar de galstenen kan hij niet verwijderen.

Galblaas operatie chirurg en Operatie

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Ik heb het geluk dat de pijn die mijn ontstoken en met galstenen gevulde galblaas mij geeft een veelal constante zeurende pijn is, die bij ondoordachte beweging of zittend voorover buigen erger word. De pijn is nog wel twee weken uit te houden. Ingrid1978 Geplaatst: 17:45 hoi chantal, ik herken je verhaal onmiddelijk. Alleen heb ik niet van die hele erge koliekpijnen. is mijn galblaas verwijderd en ik ook dacht ach dat doe ik even voor de feestdagen nou niet dus. Momenteel loop ik nog in het ziekenhuis rond en ze kunnen het niet vinden. De infectie waarden in mijn bloed zijn ook telkens verhoogd maar niet schrikbarend hoog. Ook blijf ik temperatuur verhoging houden. Internist zei op leeft een gegeven op een gegeven moment mevrouw sommige mensen hebben nu eenmaal een hogere temperatuur. Nou ik niet, in ieder geval niet voor de operatie. Heb 4 weken terug een antibiotica kuur gehad en hierdoor waren de infectie waarden wel wat verlaagd.

idee hebt dat het niet goed zit, laat je dan niet afschepen! Luister naar je lichaam zou ik zeggen. Heel veel succes ik duim voor je voor een goede afloop. Groetjes, Chantal antonetta geplaatst: 14:42 de operatie gaat vrijdag niet door. Ik had nog niets gehoord over de tijd dus besloot zelf maar eens contact op te nemen. Weten ze op de afdeling van niets, er is vanaf de poli chirurgie niets door gegeven aan de operatie afdeling zijn ze daar helemaal vergeten. Nu gaat het 12 maart gebeuren, tenminste als het niet weer vergeten word. Nu kan ik wel kwaad gaan worden omdat mijn dochter vrij heeft genomen voor niets en omdat de stres die mij de laatste dagen te pakken had ook voor niets is geweest, maar wat schiet ik daar mee op?

Galblaas verwijderen - maag lever Darm Stichting

Geen leuk verhaal, temeer omdat volgende week vrijdag mijn galblaas verwijdert word, ik heb galstenen en de galblaas is ontstoken. De koliekpijnen vallen wel mee, die heb ik maar een paar keer gehad, het is meer een bijna constante zeurende pijn. De verwijdering gaat in de eerste instantie via een kijkoperatie, maar omdat ik meerdere buikoperaties heb gehad haar en mijn darmen verkleeft zijn is de kans aanwezig dat het op de oude manier moet. Mij is wel vertelt dat de kans op beschadigen van de galwegen met een kijkoperatie iets bestellen groter. Maar ik werd niet voor de keus gesteld welke operatie ik liever heb, dus het iets grotere risico moet ik maar aanvaren. Mijn keuze zal de kijkoperatie zijn geweest, je schijnt sneller op te knappen op een enkeling. Je hoort wel vaker van gallekkage tijdens de operatie en dan erna het spoelen van de buik. Wat jouw is overkomen is iets totaal anders, wel zeer stom dat ze na een galblaas verwijdering niet bij jouw klachten aan een galweg beschadiging dachten. Ik ben het met je eens dat er over deze operatie licht word gedacht, ik kreeg ook het gevoel dat het een fluitje van een cent. Voor de chirurg is dit misschien ook wel zo, deze operatie word vaak uitgevoerd.

Wat u heeft is een heel moeilijk geval." ja ja, ze hadden gewoon verder moeten kijken dan hun neus lang was. Maar ze bleven maar blind staren op een verdwaald steentje! Toen ik eenmaal in het academisch ziekenhuis was hadden ze binnen 2 uur de oorzaak van mijn pijnen gevonden en er ook wat aan gedaan! Ik vraag mij af of er mensen zijn die mijn verhaal een beetje herkennen? Ik heb trouwens nu ontdekt dat als je galblaas verwijderd wordt via kijkoperatie dat de kans op gal lekkage 2 x zo hoog is als met een gewone galblaas operatie. Dit is mij van te voren niet verteld. Sorry voor het lange verhaal. En nogmaals; ik wil niemand bang maken. Er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die zonder complicaties zo'n operatie doorkomen! Groetjes, Chantal antonetta, geplaatst: 9:06, hallo Chantal. Heel veel sterkte en beterschap, ik hoop dat het snel beter met je gaat.

De chirurg deed ook overkomen alsof het een heel makkelijke/simpele routine klus was. Ik heb gevraagd naar complicaties. Er werd heel luchtig over gedaan. Zo van: dit en dit kan gebeuren maar dat komt maar heeeeeeeeeeeel weinig voor. Tuurlijk bij iedere operaties kunnen complicaties ontstaan. Maar wat ik niet begrijp is dat ik 1,5 week pijn heb liggen lijden in het ziekenhuis en geen enkele arts op het idee is gekomen dat er misschien gal lekte in mijn buik. Ik heb het zelf nog gevraagd na een aantal dagen aan een arts, of er niks kapot was, of er misschien iets lekte? Maar nee, ze bleven maar zoeken naar een verdwaald steentje! Ook was er tijdens de ct scan gezien dat er vocht in mijn buik zat, maar er is nooit onderzocht wat voor vocht dat dan was! Ik wil niemand bang maken, absoluut niet. Maar ik wil wel als advies meegeven aan mensen die nog een galblaas operatie moeten ondergaan: wees alert, neem geen genoegen met vage onderzoeken en twijfelende artsen. Bij mij bleven ze maar zegggen: "Mevr.

Galblaasoperatie - patiëntenfolders Isala

Het herstel gaat heel langzaam. Ik heb in het ziekenhuis advies gehad van dietiste. Ik had ruim 2 weken niets gegeten en alleen maar overgegeven. Mijn darmen lagen compleet stil. Bij ieder hapje wat ik at werd ik vreselijk misselijk en hevige maag/darm krampen. Het eten gaat nu iets beter, ik moet echt weer leren eten. Gelukkig komt de eetlust terug, ik had echt een afkeer van eten. Ben kilo's afgevallen en nu nog steeds erg zwak en slap. Het kan wel even duren voordat ik weer helemaal op de been ben. Over 4 weken wordt de stent in de galwegen weer via ercp verwijderd. Jullie zullen je wel afvragen, waarom dit idioot lange verhaal? Voordat ik geopereerd werd aan de galblaas sporten had ik het idee: dat doe ik wel even.

De arts dacht aan gal in mijn buikholte. Er werd wat vocht afgetapt en het bleek inderdaad gal te zijn. Ik kreeg een drain roadmap om dat af te voeren. Door de complicaties tijdens ercp ging het zo slecht dat ze me in het academisch ziekenhuis hebben gehouden. In de week die volgde zijn er liters gal afgetapt. Oorzaak van gal in mijn buik was lek in én van de galwegen. Dit is verholpen met een nieuwe ercp. Daar was ik heel erg bang voor, omdat het de laatste keer zo fout was gegaan. Dit keer ging het goed, er is een stent geplaatst afslankbroek zodat het lek kan helen. In totaal heb ik 2,5 week in het ziekenhuis gelegen. Ik ben nu ruim een week thuis.

Galblaasoperatie - deventer ziekenhuis

Er was alleen te zien dat er wat vocht in de buik zat. Ondertussen had ik zo'n beetje de hele dag en nacht vreselijke pijn, en zat ik onder de pijnstillers. Tijdens de pijnaanvallen moest ik ook steeds overgeven. Weer een dag later kreeg ik een gastroscopie, vreselijk onderzoek. Ook daar kwam niks uit. Na 1,5 week ben ik per ambulance overgebracht naar een academisch ziekenhuis (bedoeling was wel dat ik na dat onderzoek terug zou gaan naar het video ziekenhuis waar ik lag) voor onderzoek. In academisch ziekenhuis kreeg ik een ercp niet onder narcose maar met roesje. Tijdens ercp ging mijn hartslag op hol dat ze al klaar stonden om me te reanimeren. Halverwege het onderzoek zijn ze dus gestopt omdat het met mijn hart niet goed ging. Ik werd heel bruut wakker gemaakt, er was echt paniek! Maar in de paar minuten dat ze bezig waren hadden ze wel gezien dat mijn buik vol zat met vocht. Dus meteen echo gemaakt.

Afgesproken met chirurg dat als ik weer aanvallen zou krijgen ik meteen afrijden weer moest komen, ook s'nachts want dan zouden ze me waarschijnlijk opnemen. Meteen die nacht weer aanvallen dus meteen naar het ziekenhuis gegaan waar ik werd opgenomen. In het ziekenhuis was de pijn weer zo hevig dat ik meteen morfine kreeg. Artsen dachten dat er ergens nog een verdwaalde galsteen zat. Bloedonderzoeken gaven verhoogde ontstekingswaardes aan, maar niet alarmerend. Volgende dag een uitgebreide echo gehad, waarop geen stenen te zien waren. Op dag 3 een mri scan gehad van de galwegen. Scan was bijna niet te doen omdat ik die dag doorlopend pijnaanvallen had en voor de mri scan moet je heel stil liggen. Ook uit de mri scan kwam niks! Weer een paar dagen later kreeg ik een ct scan. Ook daar kwam niet veel uit.

forum Interne geneeskunde

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index interne ziekten infectieziekten complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage, auteur, onderwerp: Complicaties na galblaas verwijdering/ gallekkage. Talla, geplaatst: 23:11, hallo allemaal, eind koop vorig jaar heb ik hier gepost. Ik had hevige pijnaanvallen en er werd gedacht aan galstenen. Dat waren het inderdaad. Begin januari ben is mijn galblaas via kijkoperatie verwijderd. Na 2 nachten ziekenhuis mocht ik naar huis. Het herstel ging niet geweldig, ik had nog best veel pijn. Toen ik ruim een week thuis was kreeg ik s'nachts weer koliek-achtige pijnen. Ik kroop weer over de vloer en lag weer te rollen in bed. S'Ochtends direct de chirurg gebeld en ik mocht meteen langskomen. Alle controles waren goed, pijn was inmiddels wat afgezakt maar nog niet helemaal weg.

Hoe lang duurt een galblaasverwijdering
Rated 4/5 based on 846 reviews
SHARE

Eqebatyz, Sat, May, 05, 2018

Je maag wil dit voedsel zo snel mogelijk kwijt en gaat daarom samentrekken oftewel krampen. Maagkrampen of maagspasmen door voedselvergiftiging gaan meestal samen met acute misselijkheid en braakneigingen. Braken zorgt ervoor dat je maag het bedorven of toxisch voedsel snel kwijtraakt. Als bedorven voedsel in de darmen terecht komt, ontstaan doorgaans ook darmkrampen (buikkramp) en diarree. Maagkrampen door voedsel treden doorgaans al snel na het eten.

Uwage, Sat, May, 05, 2018

In sommige gevallen van hevige maagkramp door grote, vastzittende galstenen dient de galblaas operatief te worden verwijderd! Bedorven voedsel (voedselvergiftiging) kan de oorzaak zijn van maagkramp. De maag gaat zich doorgaans hevig samentrekken als er bedorven voedsel in terechtkomt. Bedorven houdt in dat er schadelijke bacteriën, virussen, schimmels of andere gevaarlijke micro-organismen en/of gifstoffen in je eten zitten.

Gylys, Sat, May, 05, 2018

Dit veroorzaakt hevige pijn en krampen rechts in de bovenbuik. Naast krampen rond de maag veroorzaken vastzittende galstenen misselijkheid, braken, geelzucht, kleurloze ontlasting, galblaasontsteking en/of galwegontsteking. Met nog meer krampen tot gevolg!

Otaly, Sat, May, 05, 2018

Galstenen ontstaan doordat de gal zich niet goed leeg knijpt, waardoor gal achterblijft en indikt. Daarnaast spelen hormonen, cholesterol en erfelijkheid een belangrijke rol bij het ontstaan van galstenen. Galstenen geven pas klachten als ze klem komen te zitten in de galwegen. Hierdoor wordt namelijk de doorvoer van gal belemmerd. . De galblaas zal dan heftig samentrekken om de versperring op te heffen.

Iqosihun, Sat, May, 05, 2018

Hevige maagkrampen ontstaan vaak door galstenen. De galblaas is een klein zakje waarin galvloeistof wordt opgeslagen. Als vet voedsel de maag verlaat, trekt de galblaas samen. Zodoende komt galvloeistof in de darmen terecht, waar het helpt bij de vertering van vetten. Galvloeistof oftewel gal is een dikke, groengele substantie.

Jedyjew, Sat, May, 05, 2018

Met maagkramp worden scherpe pijnsteken, net boven de navel bedoeld. Maagkrampen ontstaan door een heftige en pijnlijke samentrekking van de maagwand (spasme). Je maagwand bestaat namelijk uit spierweefsel, en dit spierweefsel kan bij bepaalde prikkels ineenkrimpen en scherpe pijnsteken veroorzaken. De belangrijkste symptomen van maagkrampen zijn als volgt: Krampende pijn rondom de maag, uitstralende pijn achter het borstbeen, overvol gevoel, opgeblazen gevoel. Gevoel alsof voedsel ergens blijf steken, boeren, hieronder vind je de belangrijkste oorzaken van hevige maagkrampen en de bijbehorende oplossing behandeling.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: